Behandelingen

Gezichtsverjonging

Een zogenaamde liquid facelift wordt bewerkstelligd door toepassing van verschillende vloeibare middelen zoals fillers en Botox.

Fillers zorgen voor toevoeging van volume. Botox zorgt voor het uitschakelen van spieren die de rimpels veroorzaken. Deze methodes worden regelmatig samen toegepast. Omdat beide middelen tijdelijk werkzaam zijn, vinden wij het belangrijk om het effect ervan te vervolgen. In de praktijk betekent dit dat u ongeveer 2 weken na de inspuiting een controle afspraak krijgt om het resultaat met u door te nemen. De toegepaste hoeveelheden worden door ons nauwkeurig bijgehouden. Zo kunnen we bij een eventuele volgende inspuiting de dosis, indien nodig, aanpassen. Fillers en Botox zijn twee heel verschillende middelen.

Fillers en Botox kunnen gecombineerd worden toegepast. De mogelijkheden worden tijdens het consult besproken. Om goed in kaart te kunnen brengen wat het effect van ieder middel afzonderlijk is, worden ze met een tussenpoos van enkele weken toegepast. Een gecombineerde toepassing van beide kan voor een langere werking van de fillers zorgen. Naarmate het gebied dat met fillers is behandeld meer gaat bewegen, worden de fillers sneller door het lichaam opgenomen. Doordat Botox de spieren tijdelijk verlamt wordt dit effect vertraagd.

De behandeling

Fillers

Er zijn permanente en tijdelijke fillers. Permanente fillers worden vanwege de vele bijwerkingen niet meer (door ons) gebruikt. Tijdelijke fillers zijn allemaal opgebouwd uit hyaluronzuur, een stof die van nature in ons lichaam voorkomt. Er zijn verschillende fabrikanten die tijdelijke fillers produceren. De meeste merken hebben een aantal producten op de markt gebracht, de lichte en de zwaardere producten. De lichte producten hebben minder hyaluronzuur en minder zogenaamde “cross-links”, de verbanden die de hyaluronzuur moleculen stabiliseren. In grote lijnen kunnen we stellen dat lichte producten in de oppervlakkige lagen van de huid worden gebruikt en de zware producten in de diepere lagen.

De werking

Er is ook een verschil in werking: het effect van de zware fillers is meteen zichtbaar en zal nauwelijks veranderen. Deze fillers verbeteren het contour van het gezicht.

De lichte fillers veranderen het contour niet, maar verbeteren de huid door zich vol te zuigen met vocht. Hierdoor is het definitieve resultaat pas na 2 of meer weken zichtbaar.

Tot slot werken de zware fillers langer (tot 2 jaar) dan de lichte fillers (tot 1 jaar).

Wij gebruiken de producten van Juvederm. Voluma is een voorbeeld van de zware filler en Volite van de lichte. Voluma wordt voornamelijk gebruikt om de contouren te verbeteren, terwijl Volite de structuur van de huid verbetert.

Botox

De werking

Botox is een plaatselijk werkende spierverslapper en wordt verkregen uit een bacterie. Door inspuiting van Botox kunnen (aangezicht)spieren selectief worden uitgeschakeld. De meest bekende cosmetische toepassingen zijn de fronsrimpel en de afhangende mondhoeken. Het effect van Botox houdt 3 tot 4 maanden aan. Als Botox vaker gebruikt wordt voor dezelfde spieren, houdt de werking langer aan.

Kosten en vergoedingen

Iedere behandeling met botox en fillers is anders. U kunt hiervoor een op maat gemaakte offerte krijgen.

Bel mij terug