Behandelingen

Onderooglidcorrectie

Veel mensen hebben last van wallen onder hun ogen. Die wallen zijn het gevolg van het slapper worden van de huid en de spier rondom het oog en/of vetophoping onder het oog. Soms ontstaat de zwelling door vochtophoping in het ooglid. Ooglidwallen kunnen gecorrigeerd worden met behulp van plastische chirurgie. Met een medische term noemt men deze operatie blepharoplastiek (blepharo betekent ooglid en plastiek komt van plastische chirurgie).

Een onderooglidcorrectie vindt meestal poliklinisch plaats onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer 45 minuten. Na de operatie gaat u kort naar een andere kamer om uitleg te krijgen over het koelen van de oogleden.

De behandeling

Correctie van de onderoogleden vind meestal plaats onder plaatselijke verdoving op de polikliniek. Bij de operatie wordt een snee gemaakt onder de oogharen van de onderoogleden met eventueel een uitbreiding naar de buitenste ooghoek. Daarna wordt het overtollige vet verwijderd of verplaatst en het huidoverschot weggehaald. De huid wordt naar de zijkant toe strakgetrokken en gehecht. De littekens trekken meestal fraai bij. Kraaienpootjes en wallen bij de jukbeenderen worden tijdens een onderooglidcorrectie niet verwijderd. Na de ingreep mag u na ongeveer een half uur naar huis.

Voorbereiding

  • Op de dag van de operatie mag u geen contactlenzen in hebben. Het is verstandig om de eerste 14 dagen geen contactlenzen te dragen!
  • Op de dag van de operatie mag u geen make-up of crème op de oogleden gebruiken.
  • Vitamine C 1000 mg helpt bij een goede wondgenezing. Wij adviseren hier twee weken voor de operatie mee te starten en door te gaan tot een week na de operatie.
  • Wij adviseren u, zodra de operatie gepland is, te stoppen met roken, aangezien dit enorm bevorderend kan zijn voor het genezingsproces.
  • Wij raden u aan 24 uur voor tot 24 uur na de ingreep geen alcohol te drinken.
  • Autorijden wordt absoluut door ons afgeraden. Laat u zich op de dag van behandeling dus door iemand wegbrengen en ophalen.

Nazorg

Na de ingreep worden er hechtpleisters (steristrips) op het litteken aangebracht. Er wordt u verteld wanneer u de plakkertjes mag verwijderen. Na de ingreep kunnen de behandelde oogleden dik, blauw en gezwollen worden.

Het is belangrijk dat u de eerste dag uw oogleden koelt.

Thuis koelt u (leiding)water in de koelkast. Maak meerdere keren per dag een washand of doekje nat met dit gekoelde water en leg het op de oogleden. U kunt ook diepvriesdoperwtjes in een zakje doen met een doekje (om vrieswonden te voorkomen) tussen de huid. Dit gaat zwelling en pijnklachten tegen.

Het is verstandig de eerste week rustig aan te doen, niet zwaar tillen of bukken en niet te sporten. Na zeven dagen worden de hechtingen op de polikliniek verwijderd.

Kosten en vergoedingen

De kosten van een onderooglidcorrectie worden niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Dit komt omdat deze ingreep valt onder de cosmetische chirurgie en daar is geen vergoedingsregeling voor.

De tarieven voor een niet vergoede ingreep zijn:

 Ooglidcorrectie

Prijzen

Anesthesie

Overnachting

ooglidcorrectie boven
Ooglidcorrectie onder 
Ooglidcorrectie boven + onder

€ 950
€ 1800
€ 2600

L
L
L

N
N
N

A = Algehele anesthesie L = Locale anesthesie J = Ja N = Nee

Bel mij terug