Behandelingen

Liposuctie

Op de operatiekamer aangekomen zal de chirurg voor de operatie het te behandelen gebied aftekenen. De chirurg kan doormiddel van deze tekening een nauwkeurige inschatting maken waar er vet weggenomen dient te worden. Een liposuctie kan plaats vinden onder plaatselijke verdoving en onder narcose. De tijdsduur van de behandeling is afhankelijk van de uitgebreidheid van het te behandelen gebied.

Op de operatiekamer wordt het behandelend gebied geïnjecteerd met een verdovingsvloeistof en een oplossing die ervoor zorgt dat tijdens de behandeling nauwelijks bloed vrijkomt. De plastisch chirurg kan nu doormiddel van liposuctie naalden, in verschillende maten, het teveel aan vet, op de geselecteerde plaatsen wegzuigen. Na de ingreep worden de wondjes gehecht. Hierop komen kleine hechtpleistertjes.

Voorbereiding

  • Het is van belang dat u tijdig stopt met het innemen van uw medicijnen, indien nodig. U heeft dit met de plastisch chirurg besproken.
  • Bij pijn kunt u paracetamol slikken, alle andere pijnbestrijdende middelen geven een bloedverdunning.
  • Vitamine C 1000 mg helpt bij een goede wondgenezing. Wij adviseren hier twee weken voor de operatie mee te starten en door te gaan tot een week na de operatie.
  • Wij adviseren u te stoppen met roken, omdat dit enorm bevorderend kan zijn voor het genezingsproces.
  • Wij raden u aan 24 uur voor tot 24 uur na de ingreep geen alcohol te drinken.
  • Autorijden wordt absoluut door ons afgeraden. Laat u zich op de dag van de behandeling door iemand wegbrengen en ophalen.
  • Voor de ingreep dient u nuchter te zijn, de anesthesist zal u hier meer over vertellen.
  • Nicotine vergroot de kans op problemen bij wondgenezing. U wordt geacht voor de operatie te stoppen.

 

Nazorg

Na de ingreep kunt u een beurs gevoel hebben, dit verdwijnt vanzelf. De hechtpleisters kunt u laten zitten tot de eerste wondcontrole na ongeveer 7 dagen, u ontvangt hiervoor een afspraak. Douchen mag u de dag na de ingreep. Om na de ingreep te zorgen dat de huid goed tegen de onderlaag drukt en tegen zwellingen krijgt u na de ingreep drukkleding aan. Wij adviseren u deze drukkleding 4 tot 6 weken te dragen. Sporten mag u, afhankelijk van de uitgebreidheid, na 4 tot 6 weken.

Kosten en vergoedingen

Deze ingreep wordt meestal niet vergoed door de ziektekosten verzekeraar. Uw plastisch chirurg kan u hierover verder informeren.

Brochures

Bel mij terug